ISSHO-NI / TOMO-NI (RE-CREATING PURE WISDOM, TOGETHER!) 2018-2020

Locaties: Okuizumo Yokota, Shimane, Japan en diverse locaties in Nederland waaronder het Rijksmuseum van Amsterdam

Uitvoering: Delftsblauwe 2,4 m hoge tableaus geschilderd door deelnemers in Nederland en Japan, debatten, presentaties, lezingen, workshops, AIR

Issho-ni/ Tomo-ni (re-creating pure wisdom, together!) is een project waarin ik met zo’n 1700  mensen in Nederland en Japan de Japanse tempelwachters uit het Rijksmuseum van Amsterdam, heb teruggebracht naar hun oorspronkelijk woonplaats:  Yokota (Okuizumo), Shimane Pref., Japan.

Na een bezoek aan de tempelpoort in het kleine dorpje Yokota in 2015 besloot ik de tempelwachters 'naar huis' te brengen. Samen met mensen in Nederland en in Japan creëerden wij de tempelwachters in metershoge Delfts blauwe tegeltableaus. Een manier om iedereen de mogelijkheid te geven bij te dragen aan dit terugbrengen, én een manier om de vraagstukken die met dit project samenhangen te onderzoeken.

Want:

Wat maakt de tempelwachters tot 'tempelwachters'? Het hout, de verf, de maker, de vorm, de locatie, de functie, het materiaal, het concept, de gedachte, herinnering, bewustzijn? En zijn ze nu dan teruggebracht? Of teruggekeerd in Yokota?


DIT PROJECT WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

ionastichting-800x310images